Show simple item record

dc.contributor.authorMartínez Salinas, Alejandra
dc.contributor.authorAbadie, Catalina
dc.contributor.authorSepúlveda, Claudia
dc.contributor.authorBenegas, Laura
dc.contributor.authorMercado, Leida
dc.contributor.authorArguello, Marianela
dc.contributor.authorImbach, Pablo
dc.contributor.authorMuschler, Reinhold
dc.contributor.authorMadrigal, Róger
dc.contributor.authorCerda, Rolando
dc.contributor.otherCATIE - Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza
dc.contributor.otherScientific Wallace Conference
dc.coverage.spatialTurrialba, Costa Rica
dc.date.accessioned2014-10-20T05:07:14Z
dc.date.available2014-10-20T05:07:14Z
dc.date.issued2024es_ES
dc.identifier.isbn978-9977-57-795-1
dc.identifier.urihttps://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/5175
dc.description.abstractFrom May 31 to June 3, 2023, CATIE and partners hosted the VIII Scientific Wallace Conference, part of a series initiated in 2002 for in-depth discussions on science and technology strategies related to agriculture, natural resources, and biodiversity conservation in the tropics. The conference focused on the pivotal theme of transforming food systems in LAC. Delving into six thematic areas, participants examined both opportunities and challenges encountered by LAC’s food systems. This document provides a compilation of the submitted abstracts and a summarized versions of keynote speeches. Its primary aim is to contribute to the dissemination of the knowledge and research shared within the framework of the conference.
dc.description.abstractDel 31 de mayo al 3 de junio de 2023, CATIE y sus socios organizaron la VIII Conferencia Científica Wallace, como parte de una serie iniciada en 2002 para debatir estrategias científicas y tecnológicas relacionadas con la agricultura, los recursos naturales y la conservación de la biodiversidad en los trópicos. La VIII Conferencia se centró en el tema crucial de la transformación de los sistemas alimentarios en LAC. Al explorar seis áreas temáticas, los participantes examinaron tanto las oportunidades como los desafíos enfrentados por los sistemas alimentarios en esta región. Este documento proporciona una compilación de los resúmenes presentados y versiones resumidas de las ponencias magistrales. Su objetivo principal es contribuir a la difusión del conocimiento e investigación compartidos dentro del marco de la conferencia.
dc.format.extent120 páginas
dc.language.isoenes_ES
dc.language.isoes
dc.publisherCATIE- Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanzaes_ES
dc.relation.ispartofSerie divulgativa
dc.subjectGOBERNANZAes_ES
dc.subjectGOVERNANCEes_ES
dc.subjectCAMBIO SOCIALes_ES
dc.subjectSOCIAL CHANGEes_ES
dc.subjectUTILIZACIÓN SOSTENIBLEes_ES
dc.subjectSUSTAINABLE USEes_ES
dc.subjectMITIGACION DEL CAMBIO CLIMATICOes_ES
dc.subjectCLIMATE CHANGE MITIGATION
dc.subjectADAPTACION AL CAMBIO CLIMÁTICO
dc.subjectCLIMATE CHANGE ADAPTATION
dc.subjectEFECTOS DEL CAMBIO CLIMÁTICO
dc.subjectCLIMATE CHANGE IMPACTS
dc.subjectSISTEMAS ALIMENTARIOS
dc.subjectFOOD SYSTEMS
dc.subjectCONSERVACION DE LA DIVERSIDAD BIOLOGICA
dc.subjectBIODIVERSITY CONSERVATION
dc.subjectRECURSOS NATURALES
dc.subjectNATURAL RESOURCES
dc.subjectAGRICULTURA
dc.subjectAGRICULTURE
dc.subjectZONA TROPICAL
dc.subjectAMÉRICA LATINA Y EL CARIBE
dc.titleVIII Scientific Wallace Conference Proceedingses_ES
dc.typeLibroes_ES
dcterms.rightsacceso abiertoes_ES


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

facebook twitter wiki linkedin youtube instegram