Search
Now showing items 1-10 of 58
Efeitos de acido 2-cloroetilfosfónico (Ethrel) sobre o pólen de aveia
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), San José (Costa Rica), 1990-10)
Com o objetivo de avaliar os efeitos do ácido 2-cloroetilfosfonico (Ethrel) sobre o pólen de aveia, foram conduzidos quatro experimentos, a campo e em casa de vegetaçao, nos anos de 1985 e 1986. A açao gametocida do produto ...
Estudo do efeito do processamento sobre resíduo de clorotalonil em graos de café
(IICA, San José (Costa Rica), 1989-07)
Pela presente pesquisa, procurou-se observar a ocorrencia de resíduos do fungicida clorotalonil derivado da ftalonitrila, aplicado em plantas de café. Para determinacao do nível do resíduo do clorotalonil usou-se um método ...
Comparaçao de cultivares de feijao de cor no estado do Espíritu Santo entre 1981 e 1984
(IICA, San José (Costa Rica), 1990-07)
Os rendimentos de graos de 21 cultivares de feijao de cor (Phaseolus vulgaris L.), testadas em 25 experimentos no Estado do Espíritu Santo, Brasil, entre 1981 e 1984, mostraram variaçao quantitativa, entre os ambientes, ...
Los perfiles de humedad vertical de hojas en una plantación de café
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1984-01)
This work studies the leaf wetness vertical profiles in a coffee crop. Visual observation of wetness was done at several heights on west and east faces of plants under recent low topping condition, on the west face of ...
Diagnosis foliar en la caña de azúcar. X. Efecto de la lluvia en los contenidos foliares de macronutrientes en la primera y segunda cosechas
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1984-01)
This paper deals with the effect of rainfall before the sampling date on the composition of the + 3 leaf of the sugar-cane plant. By analysing data found in the literature the increase in the percentage of macronutrients ...
Influencia de la premaduración de la leche en la elaboración del queso tipo Minas
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1983-04)
The objective of this study was to verify the influence of the pre ripening of milk on the manufacture of Minas cheese. The treatments were. A) fresh milk; B) pre ripened milk for 2:30 hours, raised the acidity from 0.03 ...
Organización del capítulo fructífero y heterocarpia en Bidens pilosa L.
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1983-04)
Bidens pilosa L.. (Compositae) one among the World's worst weeds, produces open globose heads of desmochorous achenes disposed radially around the receptacle. These achenes are more numerous (about 60%) in the inferior ...
Acción de los reguladores de crecimiento sobre los niveles de proteínas y aminoácidos en soya (Glycine max cv. Davis)
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1984-04)
This research dealt with the effects of (2-chloroethyl) trimethylammonium chloride (CCC) at a concentration of.2 000 ppm, succinic acid-2, 2-dimethylhydrazide (SADH) 4 000 ppm, gibbere!lic acid (GA) 100 ppm, and indolylacetic ...
Morphological and anatomical aspects of seeds and seedlings of Eucalyptus robusta sm.
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1984-04)
Los aspectos morfológicos y anatómicos de las semillas plántulas jóvenes de Eucalyptus robusta Sm. fueron estudiados en detalle. Se hicieron también algunas observaciones de los tipos de óvulos a partir de los cuales se ...
Estudio comparativo de cultivares de repollo (Brassica oleracea L. var. capitata L.) con relación a la producción de repollo fermentado: carbohidratos solubles, acidez total, pH y tiempo de fermentación
(Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), 1982-04)
In a comparative study of twenty-three cabbage cultivars, regarding sauerkraut production under natural fermentative process, contents of soluble carbohydrates, total acidity as lactic acid, pH and fermentation time were ...