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Rapid participatory appraisal for the design and evaluation of payment for ecosystem services: An introduction to an assessment guide.
(CATIE, Turrialba (Costa Rica), 2017-04)
Risk management in agriculture Ongoing studies with coffee farmers in Costa Rica affected by coffee leaf rust
(CATIE, Turrialba (Costa Rica), 2015-09)
Evaluation of cacao hybrids under two shade systems at CATIE, Costa Rica
(CATIE, Turrialba (Costa Rica), 2014)
The cacao crop in Central America and the Caribbean Islands has been traditionally managed by farmers in different ways, using diverse sustainable ecological systems. Two shade systems: “poró” /erythrina poeppigiana) and ...
Poverty-environment dividends of rural community enterprises: insights from a cross-sectoral study in Latin America and the Caribbean
(CATIE, Turrialba (Costa Rica), 2010-03)
Over the past years, the development of rural community enterprises (RCE) has been advocated as a means to achieve the dual goal of poverty reduction and environmental conservation. However, there is little scientific ...
GLF partners make the connections an invitation
(2015-10-16)
The Institute for Advanced Sustainability Studies e.V., World Agroforestry Center, FAO and CATIE on behalf of the Association of International Research and Development Centers for Agriculture (AIRCA), telling us how a ...
Criterios e indicadores para mejorar la capacidad de monitoreo de los bosques y promover el manejo forestal sostenible : intercambio de ideas para los procesos de Montreal y América Latina
(Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE), 2012)
Este documento presenta el estado actual de los diferentes procesos que incluyen criterios e indicadores (C&I) y sus impactos en el manejo forestal sostenible en el continente americano, con especial énfasis en el Proceso ...
Strategic Research Agenda on Environment for Development
(CATIE, Turrialba (Costa Rica), 2016-02)
La historia del cacao y del chocolate :
(Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE), 2013)
Este manual se elaboró con el objetivo de servir como material de apoyo en procesos de educación e información sobre la Historia del cacao. En él se presenta una historieta que narra sobre el cultivo del café y algunos ...
Adaptive capacity, drought and the performance of community-based drinking water organizations in Costa Rica
(CATIE, Turrialba (Costa Rica), 2015)
Community-based drinking water organizations (CBDWOs) are the most important providers of water in rural areas of the developing world. They are responsible for coping with future threats due to climate change, besides ...
The end of chocolate Mark Schatzker Flavor Detective
(2015-04-09)
Video animado producido por Mark Schatzker, reconocido periodista canadiense, quien visitó el CATIE y conoció el trabajo que realiza el Centro a través de su Programa de Mejoramiento Genético de Cacao.