Algunas características de importancia para la separación de los cultivares en Coffea arabica L
Fecha de publicación
10-1973Autor
Fournier O., L.A.
Tipo
Artículo
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
The following characteristics of Coffea arabica L. showed certain differential value for the standarization of cultivars in this species: 1. leaf length, 2. leaf width, 3. leaf length/leaf width, 4. angle of insertion of branches, 5. plant tallness, 6. shoot width, 7. internode length, 8. seed length, 9. seed width, 10. seed length/seed width, 11. color of young leaves, 12. number of flowers per node, 13. yield, 14. resistance to wind defoliation and 15. length of the period of fruit development. The need for more research on physiological and horticultural characteristics of Coffea arabica L. is emphasized, since some cultivars are not easily distinguished on just morphological basis
Palabras clave
Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica, Selección de cultivares||cultivar selection||undefined||sélection de cultivars, Característica agronómica||agronomic characters||carácter agronómico||caractère agronomique, Resistencia al viento||wind resistance||resistência ao vento||résistance au vent, Adaptación fisiológica||physiological adaptation||adaptação fisiológica||adaptation physiologique, Taxonomía||taxonomy||Taxonomia||taxonomie,
Representación
Sede Central
Editor
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Es parte de
Turrialba; Vol.23, no. 4
Status
openAccess
URI (Enlace permanente para citar o compartir este ítem)
https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/13060Colecciones
- Turrialba [1631]