O óleo no fruto de piquizeiro, Caryocar coriaceum Wittm.
Fecha de publicación
01-1973Autor
Montenegro S., F.
Tipo
Artículo
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemResumen
The piquizeira, Caryocar coriaceum Wittm., is a widespread plant in most of the states in Brazil. The author reports the fat percentage in three parts of the fruit: The pulp, kernel´s husk and the kernel. The fruits used as samples came from Ceará and Piaui. The fat content in the piqui is compared to the one in cottonseed, peanut, sesame, sunflower and soybean.
Palabras clave
Aceite||oils||óleo||huile, Caryocar||Caryocar||Caryocar||Caryocar, Caryocaraceae||Caryocaraceae||Caryocaraceae||Caryocaraceae, Germen||kernels||amêndoa (semente)||amande de la graine, Pulpa de frutas||fruit pulps||polpa de fruta||pulpe de fruits, Piaui||Piaui||Piauí||Piaui, Ceara||Ceara||Ceará||Ceara, Brasil||Brazil||Brasil||Brésil,
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Sede Central
Editor
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Es parte de
Turrialba; Vol.23, no. 1
Status
openAccess
URI (Enlace permanente para citar o compartir este ítem)
https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12972Colecciones
- Turrialba [1586]