Search
Now showing items 1-8 of 8
Proyecto Cacao Centroamérica (PCC): competitividad, ambiente y cultura
(CATIE, Turrialba (Costa Rica). Proyecto Cacao Centroamérica, 2021)
Elucidating Pathways and Discourses Linking Cocoa Cultivation to Deforestation, Reforestation, and Tree Cover Change in Nicaragua and Peru
(2021-06-17)
Cocoa cultivation is labeled as a driver of both deforestation and reforestation, yet the extent of the phenomena varies at farm and landscape level and as a response to national and local contexts. In this study, we ...
Captura de carbono y desarrollo de mercados ambientales en cacaotales y otros sistemas agroforestales indígenas en Talamanca
(CATIE, Turrialba (Costa Rica). Asociación de Desarrollo Integral Indígena Bribri de Talamanca (ADITIBRI). Asociación de Desarrollo Integral Indígena Cabécar de Talamanca (ADITICA). Asociación de Mujeres Indígenas Bribri de Talamanca (ACOMUITA). Asociación Coordinadora Indígena Campesina de Agroforestería Comunitaria de Centroamérica (ACICAFOC). Ministerio de Ambiente y Energía (MINAE), 2021)
Cacao agroforestry systems improve soil fertility: Comparison of soil properties between forest, cacao agroforestry systems, and pasture in the Colombian Amazon
(Elsevier, Ámsterdam (Países Bajos), 2021-01)
The objective of our work was to evaluate soil quality in different cacao agroforestry systems (AFS) in the Colombian Amazon. We compared soil quality of AFS at the study site with soil quality of two control systems: a ...
Cacao cultivation as a livelihood strategy: contributions to the well‑being of Colombian rural households
(Springer, Nueva York (Estados Unidos), 2021-07)
Cacao cultivation is one of the most important livelihoods for rural households in Colombia, where it is promoted as a substitute for the illegal cultivation of coca. To strengthen Colombian cacao farming, it is important ...
La flor del cacao
(CATIE, Turrialba (Costa Rica). Proyecto Cacao Centroamérica, 2021)
Guía para el manejo integrado de enfermedades en el cultivo de cacao
(Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE), 2021-01)
El cultivo de cacao en Honduras ha estado siempre concentrado en la costa atlántica del país pues cuenta con las condiciones climáticas ideales para este cultivo. La destrucción de los cacaotales y los cambios en el ...
Proyecto Chocolate4all: Manual práctico de podas de los cacaotales
(Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE), 2021)
El presente documento presenta un manual de poda de los cacaotales, en este se presentan los materiales que se necesitan, además de los tipos de crecimiento de los árboles de cacao, los tipos de podas que se pueden realizar ...